Αρχική Σελίδα / Αγροτουρισμός
Print this page
Αγροτουρισμός

Ξέγνοιαστες διακοπές στα χωριά της Κύπρου με οδηγούς την Παράδοση και τη Φύση.

Το πρόγραμμα του Αγροτουρισμού άρχισε να εφαρμόζεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού το 1992. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν τις υφιστάμενες κατοικίες σε τουριστικά καταλύματα, παραδοσιακά εστιατόρια, τουριστικά μαγαζάκια και πολιτιστικά κέντρα. Όλα αυτά πρέπει να έχουν χαρακτήρα που να εντάσσεται στο παραδοσιακό περιβάλλον της κοινότητας.

Για την υλοποίηση του αγροτουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης εμπλέκονται αρκετοί φορείς όπως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Υπουργείο Γεωργία, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, οι Κοινοτικές Αρχές, οι Τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι Σύνδεσμοι Αποδήμων, οι ιδιοκτήτες σπιτιών, οι αρχιτέκτονες, ο Σύνδεσμος Πολιτισμικού Τουρισμού και Ειδικών Ενδιαφερόντων, οι Ξεναγοί και τα Τουριστικά Γραφεία.

Ο Αγροτουρισμός προσφέρει στο ντόπιο και ξένο τουρίστα, την ευκαιρία να περάσει στις διακοπές του κοντά στη φύση και κοντά στους απλούς και φιλόξενους ανθρώπους της κυπριακής υπαίθρου, να γνωρίσει τα ήθη και τα έθιμα, τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, να δοκιμάσει την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου και να θαυμάσει τα διάφορα είδη λαϊκής παράδοσης και τέχνης. Επίσης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον αγροτικό τρόπο ζωής και πολλές φορές να συμμετάσχει στις αγροτικές εργασίες αν το επιθυμεί.

Σήμερα ο Αγροτουρισμός αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του κυπριακού τουρισμού που περιλαμβάνει σε όλη την Κύπρο παραδοσιακά καταλύματα ιστορικής αξίας, έτοιμα να προσφέρουν μια νέα πρόταση διακοπών.

Σε αυτά τα αναπαλαιωμένα καταλύματα ο τουρίστας θα βρει αμέσως μια ζεστή ατμόσφαιρα που θα του μείνει αξέχαστη. Παράλληλα θα ζήσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις έξω στη φύση, με περίπατους στα καταπράσινα μονοπάτια, με κολύμπι σε καταγάλανα νερά, με επισκέψεις σε ιστορικά μοναστήρια και αρχαιολογικού χώρους και γενικά την μοναδικότητα που προσφέρουν τα κυπριακά χωριά.

Στην Κοινότητα μας λειτουργεί, μέσα στα πλαίσια του Αγροτουρισμού, το κάτωθι κατάλυμα:

Το Πλιθαρένιο

Ιδιοκτήτης : Χρίστος Βασιλείου

Διεύθυνση : 4505, Βάσα Κελλακίου

Τηλέφωνο :

Φαξ :

Στην είσοδο του χωριού, το πρώτο σπίτι που θα συναντήσεις είναι το Πλιθαρένιο. Το σπίτι είναι ένα δείγμα Λαϊκής Αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνει ισόγειο και ανώγειο με μεγάλη καμάρα και πλακόστρωτη αυλή. Το σπίτι έχει στο ισόγειο ένα διαμέρισμα των 3 υπνοδωματίων και στο ανώγειο 4 στούντιο με μπάνιο, κουζίνα, αποχωρητήριο. Το σπίτι διαθέτει κεντρική θέρμανση.

Ο συνδυασμός της πέτρας με το πλιθάρι, η μεγάλη αυλή στο πίσω μέρος του σπιτιού με την κληματαριά, την με σπηλιά και την μανταρινιά δίνουν μια μοναδική γραφική αίσθηση στον επισκέπτη.

Η θέα από το ανώγειο του σπιτιού είναι φανταστική. Η κοιλάδα και το χωριό απλώνονται μπροστά σου και σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις.

Το πλιθαρένιο λειτουργεί ολόχρονα

 

Designed & Developed by NETinfo Plc